KB fotografie
KB fotografie

“Wat een sterke podiumpresentatie heeft dit drietal.”  – 3voor12 Gelderland

Sinds het ontstaan zit de Nijmeegse indie-rockband CYNBEL niet stil. Timon Hoitink, Wolter Jetten en Ricardo Te Kolste vormen de band in de Achterhoek (dan nog onder de naam Hadrian’s Wall). Regionaal springt de band meteen in het oog: een enthousiaste gitarist, een groovende bassist en een drummende leadzanger die een frisse mix van indiepop en grootse stadionrock brengen, beïnvloed door bands als U2, The Police en Kings of Leon.

Het brengt ze langs grote festivals, waaronder Huntenpop, Paaspop Zieuwent, Bevrijdingspop Zutphen en Park Open Arnhem. De band kwalificeert zich ook voor de finales van de Roos van Nijmegen en Kaf & Koren, beide in Doornroosje, en worden uitgeroepen als publieksfavoriet bij de Achterhoekse Bandcompetitie. In 2016 speelt de band zich in de kijker voor rondreizend festival Popronde, waarvoor ze geselecteerd worden uit meer dan dan 1300 aanmeldingen.

Debuutsingle Vagabonds is het eerste wapenfeit van de kersverse band. Deze wordt opgenomen in de Mailmen studio (Dotan, Blaudzun, Janne Schra) en de Wisseloord studio (The Police, U2, Foo Fighters) onder leiding van producer Huub Reijnders, die ook de opnames van van de EP op zich neemt, die de band in 2017 uit zal brengen. Het geld voor de opnames dankt de band mede aan een succesvolle crowdfunding op VoorDeKunst, waar ze in een maand tijd 3000 euro weten op te halen.

CYNBEL is…
Timon Hoitink – Drummer en leadzanger
Wolter Jetten – Bassist en backing vocals
Ricardo Te Kolste – Gitarist en backing vocals

“De band zet een fantastische set neer, met leadzanger/drummer Timon Hoitink in grootse vorm. De band heeft alles in zich om groot te worden, en de Achterhoek ver te ontstijgen.” – Achterhoek Nieuws (Henri Walterbos)